agenda
t/m 31 december
1 / 1

Foto-expositie: No (Still) Life To Waste

De vaste bezoeker van Fotogalerie de Gang zal Lukas Göbel kennen als portretfotograaf. Voor De Wereld van Jansje portretteerde hij eerder de medewerkers in de stijl en sfeer van Frans Hals. Die serie is als onderdeel van de vaste collectie te bewonderen in de Verdieping, de vide boven de Gang.

Tijdens de Corona-lockdown zat Göbel met zijn gedachten opgesloten in zijn atelier in Amsterdam. Geïntrigeerd door een patroon van vlekken in een stapel gebruikte koffiefilters keek hij ineens anders naar zijn afval, namelijk door de ogen van een fotograaf. Dit was de start van een serie waarbij hij met een deel van zijn afval stillevens heeft gemaakt.

Met ‘NO (STILL) LIFE TO WASTE, afval bestaat niet’ draagt Göbel bij aan het bewustwordingsproces van de circulaire transitie. Door zijn eigen afval te recyclen tot stillevens, hoopt hij mensen te stimuleren om na te denken over hoe ze zelf bewuster en duurzamer kunnen leven.  Göbel laat met de uitvoering van zijn eigen project zien dat er vaak een duurzaam alternatief mogelijk is. Zo zijn de foto’s geprint op duurzaam fotopapier met hennep. De lijsten heeft Göbel zelf gemaakt van oude vloerdelen.

De opening vindt plaats op zaterdag 15 oktober van 16.00 – 17:30 uur in Fotogalerie De Gang.

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk.

Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van Doopsgezind Haarlem. 

Openingstijden: zondag en maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur (ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VE Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon