actueel
1 / 1

Goed gevulde vakantietassen

"Ik ben best een beetje jaloers dat jij zo'n mooie tas krijgt!". Dat stond op een kaartje in één van de vakantietassen die wij als gemeente hebben gevuld. De tassen zijn bestemd voor kinderen uit gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Voor die kinderen is de zomervakantie, waarin vriendjes en vriendinnetjes wel op vakantie gaan, vaak erg lang en soms ook saai.

De Actie Vakantietas is een initiatief van Kerk in Actie. In totaal worden er in het hele land maar liefst 8.000 tasjes gevuld. Als Doopsgezind Haarlem hebben we ons aangesloten en mikten we erop om 15 tasjes te vullen met leuke spullen, van spelletjes en bellenblaas tot puzzels en kleurboeken. Na de oproep in het Weekbericht twee maanden geleden, meldden er zich binnen no-time genoeg mensen om dat aantal te halen. Daarbij was het mooi om te zien dat dit project werd 'gedragen' door ouders met jonge kinderen, gezinnen die zelf wel op vakantie kunnen. Samen met hun kinderen vulden zij een tasje, waarbij de kinderen dus voor leeftijdsgenoten spullen mochten kopen. En ja, als je dan een tasje vult met spullen die je eigenlijk wel zelf zou willen hebben, ben je best een beetje jaloers...

Ook meerdere bezoekers van 'Menno Meets...' vulden een tasje, waarbij één iemand zelfs zoveel spullen had gekocht dat het niet in het tasje paste! Mooi om te zien dat deze actie, haast als vanzelfsprekend,  is opgepakt en dat we er zo aan bij kunnen dragen dat ook kinderen uit kwetsbare gezinnen een leuke zomervakantie hebben!  

De Actie Vakantietas is een initiatief van Kerk in Actie.

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon