nu te zien in De Gang
1 / 1

Fenna Jensma

5 juli t/m 29 september

In De Gang vanaf 5 juli: Expositie In The Pill - A dialogue between you and me

In The Pill - A dialogue between you and me onderzoekt Fenna Jensma hoe een persoonlijke ervaring het startpunt kan zijn voor een breder maatschappelijk gesprek over anticonceptie. Het visuele verhaal verbeeldt een innerlijke strijd over een ziekteproces na het slikken van de anticonceptiepil. Zo werd een langdurige ziekte met orgaantransplantatie als gevolg de realiteit voor Lola Kurpershoek. De hechte vriendschap tussen Jensma en Kurpershoek bracht een dialoog op gang waarin ze samen het vrouwelijke lichaam en anticonceptie verkennen.

Wat gebeurt er als je ziek wordt van een medicijn dat je hoort te beschermen? En hoe is het als dat medicijn hét symbool is voor de emancipatie van vrouwenrechten? Mag je daar kritiek op hebben en kun je dit medicijn nog als symbool voor emancipatie zien?

Met dit project wil Jensma een kritisch en genuanceerd perspectief laten zien op de keuzes die jonge vrouwen en personen met een baarmoeder moeten maken en hoe deze gevolgen kunnen hebben op de rest van hun leven.

Over de maker: Fenna Jensma (1996) is een documentaire en portretfotograaf en beeldend kunstenaar. Na haar studie aan de Fotovakschool in Rotterdam kwam ze terecht bij Dagblad Trouw, Follow The Money en NRC media. Voor opdrachtgevers als de VPRO en Trouw maakt ze fotocollages. Jensma’s autonome werk gaat over grotere sociale thema’s die ze onderzoekt door te focussen op individuele verhalen.

Aanmelden voor de opening op 5 juli, 19:00 kan via hier: EventbriteIn The Pill - A dialogue between you and me door Fenna Jensma
5 juli t/m 29 september

Openingstijden
maandag 12.00-17.00 uur en dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur (ook toegankelijk via De Wereld van Jansje). Entree is gratis.

 

 

 

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon