rondleidingen
1 / 1
1 / 2
1 / 3
1 / 4
1 / 5

Rondleiding ‘Van huis uit Doopsgezind’

Een theatrale rondleiding door ons prachtige kerkgebouw door historische figuren. Koster Zeilmaker neemt u mee door de monumentale vermaning. Tijdens de rondleiding komt u in fraaie stijlkamers en ontmoet u personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Haarlemse Doopsgezinden. Zo ontmoet u de bekende Pieter Teyler, de ‘wandelende dominee’ Craandijk, de dappere Anneken Ogiers, de excentrieke dokter Van Zanten, de schuchtere stovenzetster Jansje en de diacones mevrouw Nieuwenhuizen Kruseman-Van der Goot.

Een heel leuke manier om kennis te maken met ons kerkgebouw, waar u een verrassende aaneenschakeling zult vinden van gangen en kamers. Niet voor niets kijken bezoekers die er voor het eerst komen hun ogen uit. Regelmatig horen we hen zeggen: “nu woon ik al jaren in Haarlem, maar ik heb nooit geweten dat dit hier was!”.

De rondleidingen vinden plaats op iedere tweede zaterdag van de maand om 10:30 uur, in de periode oktober tot mei. De kosten zijn € 12,50 en € 5,00 voor kinderen tot 12 jaar. Wel even reserveren, want er is beperkt plek. Dit kan via kosterij@doopsgezindhaarlem.nl. Op verzoek kunnen rondleidingen voor groepen op andere momenten worden ingepland. Meer informatie over reserveringen en aanvragen: kosterij@doopsgezindhaarlem.nl

De doopsgezinde kerk is van oorsprong een verscholen kerk, gebouwd in 1683. Het kerkcomplex bevindt zich tussen de Frankestraat en de Grote Houtstraat. Doopsgezinden staan in een oude traditie die terug gaat op de zestiende eeuw. Doopsgezinden vinden het gezamenlijk Gemeente-zijn belangrijk. De kerk is een open ontmoetingsplek voor mensen van binnen en buiten.

Kijk op hun website voor meer informatie.

‘Van huis uit Doopsgezind’ vindt plaats op iedere tweede zaterdag van de maand om 10:30 uur, in de periode oktober tot mei. De rondleiding begint om 10:30 uur en start met een kop koffie of thee. De prijs voor volwassenen is €12,50 en voor kinderen tot 12 jaar €5,00. Alle data waarop er een rondleiding is, worden gepubliceerd in onze agenda.

U kunt een reservering maken door een e-mail te sturen naar kosterij@doopsgezindhaarlem.nl met in het onderwerp “reservering ‘Van huis uit Doopsgezind'”, met de vermelding van de datum en het aantal kaarten. U ontvangt dan een bevestiging met een betaallink.

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon