fotogalerie
1 / 1
1 / 2
1 / 3
1 / 4
1 / 5
1 / 6
1 / 7

Fotogalerie De Gang

EXPOSITIE ‘Passie in Beeld: Verhalen van levenskracht’

In Fotogalerie De Gang is vanaf 9 februari de expositie ’Passie in beeld: Verhalen van levenskracht’ van fotograaf Peter van Beek te zien. Deze expositie is geopend t/m  2022. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

Bewoners van woonzorgcentra zijn kwetsbare mensen die intensieve zorg nodig hebben. Dat is het beeld en dat klopt misschien ook wel, maar het is niet het hele verhaal. Want bewoners van woonzorgcentra zijn stuk voor stuk óók volstrekt unieke mensen met volstrekt unieke eigenaardigheden en een volstrekt unieke levensloop. Geestelijk verzorger Jody van der Velde zocht naar een manier om juist dát verhaal te vertellen. Ze bedacht een fotoproject waarbij de talenten, liefhebberijen en passies van de bewoners centraal staan. Waar word je blij van? Wat deed je altijd graag? Waar was je goed in? Dat leverde prachtige en verrassende gesprekken op waarbij de passie weer ging stromen. De modellen - gescout in verschillende woonzorgcentra van Kennemerhart - bepaalden zelf hoe ze op de foto wilden. Samen met fotograaf Peter van Beek kozen ze het thema, de locatie, attributen, kleding, figuranten. Zorgmedewerkers, familieleden, mantelzorgers en heel veel vrijwilligers deden enthousiast mee. Het resultaat: zestien portretten waar het plezier vanaf spat!

Fotografie: Peter van Beek  
Concept: Jody van der Velde 
Productie: Abeltje Hoogenkamp

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van Doopsgezind Haarlem.

Huidige expositie
Passie in Beeld

Toegang
Gratis

Locatie
Fotogalerie De Gang
Grote Houtstraat 43 | 2011 SC Haarlem
(ook toegankelijk via De Wereld van Jansje)
info@fotogaleriedegang.nl
www.fotogaleriedegang.nl

Openingstijden
Openingstijden: zondag en maandag 12.00 – 17.00 uur;
dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur
(ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VE Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon