fotogalerie De Gang
1 / 1
1 / 2
1 / 3
1 / 4
1 / 5
1 / 6
1 / 7

Fotogalerie De Gang

In De Gang vanaf 5 juli: Expositie The Pill - A dialogue between you and me

In The Pill - A dialogue between you and me onderzoekt Fenna Jensma hoe een persoonlijke ervaring het startpunt kan zijn voor een breder maatschappelijk gesprek over anticonceptie. Het visuele verhaal verbeeldt een innerlijke strijd over een ziekteproces na het slikken van de anticonceptiepil. Zo werd een langdurige ziekte met orgaantransplantatie als gevolg de realiteit voor Lola Kurpershoek. De hechte vriendschap tussen Jensma en Kurpershoek bracht een dialoog op gang waarin ze samen het vrouwelijke lichaam en anticonceptie verkennen.

Wat gebeurt er als je ziek wordt van een medicijn dat je hoort te beschermen? En hoe is het als dat medicijn hét symbool is voor de emancipatie van vrouwenrechten? Mag je daar kritiek op hebben en kun je dit medicijn nog als symbool voor emancipatie zien?

Met dit project wil Jensma een kritisch en genuanceerd perspectief laten zien op de keuzes die jonge vrouwen en personen met een baarmoeder moeten maken en hoe deze gevolgen kunnen hebben op de rest van hun leven.

Over de maker: Fenna Jensma (1996) is een documentaire en portretfotograaf en beeldend kunstenaar. Na haar studie aan de Fotovakschool in Rotterdam kwam ze terecht bij Dagblad Trouw, Follow The Money en NRC media. Voor opdrachtgevers als de VPRO en Trouw maakt ze fotocollages. Jensma’s autonome werk gaat over grotere sociale thema’s die ze onderzoekt door te focussen op individuele verhalen.

 

Over De Gang
Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje, een ander initiatief van Doopsgezind Haarlem. 

Huidige expositie

The Pill - A dialogue between you and me door Fenna Jensma
5 juli t/m 29 september

Tafel in De Gang
21 augustus | 19:00
De Wereld van Jansje bereidt een heerlijk vegetarisch driegangendiner voor €35 (ex drankjes).
Tussen de gangen door vertelt de fotograaf over haar werk.
Opgeven via info@fotogaleriedegang.nl 
Locatie: De Gang (Grote Houtstraat 43, Haarlem).

Volgende expositie
Rox Klijn – Vel (Opening 11 oktober 2024, 19:00 uur)

Toegang
Gratis

Locatie
Fotogalerie De Gang
Grote Houtstraat 43 | 2011 SC Haarlem
– ook toegankelijk via De Wereld van Jansje

Openingstijden
maandag 12.00-17.00 uur;
dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur

Contact
De exposities in De Gang worden verzorgd door de Culturele Commissie van Doopsgezind Haarlem. Contact via: info@fotogaleriedegang.nl.

Social media
Volg ons ook op Facebook of op Instagram.

 

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
+31(0)23 3039 411
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
+31(0)23 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon