fotogalerie
1 / 1
1 / 2
1 / 3
1 / 4
1 / 5
1 / 6
1 / 7

Fotogalerie De Gang

Expositie
Fotografisch Alfabet – Kijken om te Zien

Fotogalerie is in verband met de coronaregels gesloten.

In Fotogalerie De Gang is vanaf 11 oktober de expositie ’Fotografisch Alfabet’ van fotograaf en predikant Herman Heijn te zien. Deze expositie is geopend t/m 31 december 2021.

Meer dan twintig jaar heeft Herman Heijn – met een aantal enthousiaste vrijwilligers – Fotogalerie De Gang gerund. Het is een initiatief van Doopsgezind Haarlem, waar hij vanaf 1999 als predikant onderdeel van uitmaakte. Dankzij De Gang heeft hij nogal wat vooraanstaande fotografen leren kennen. Van hen heeft hij veel opgestoken. Met als gevolg dat in zijn taakomschrijving het maken van foto’s is opgenomen. Bij het beëindigen van zijn loopbaan als predikant in actieve dienst, maakt hij in een essay en met deze expositie de balans op van dit onderdeel van zijn takenpakket. Fotografie is voor hem meer dan het nemen van kiekjes, de wetten van de esthetica spelen mee in het maken van interessante beelden. Zijn credo luidt: een foto moet een verhaal vertellen, zodat kijken zien wordt.

Het boek Kijken om te zien ligt voor u klaar. Een gift is welkom.

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van Doopsgezind Haarlem.

Huidige expositie

Gesloten
11 oktober t/m 31 december
Fotografisch Alfabet – Kijken om te Zien

Toegang
Gratis

Locatie
Fotogalerie De Gang
Grote Houtstraat 43 | 2011 SC Haarlem
(ook toegankelijk via De Wereld van Jansje)
info@fotogaleriedegang.nl
www.fotogaleriedegang.nl

Openingstijden
Openingstijden: zondag en maandag 12.00 – 17.00 uur;
dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur
(ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VE Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon