agenda
2 mei | 19:30-20:15 uur
1 / 1

Voorstelling ‘Een eigen melodietje’

De dagboeken en brieven van Etty Hillesum, een jonge joodse vrouw, werden geschreven midden in bezet Amsterdam en in Kamp Westerbork. Tegen het dreigend decor van de oorlog legt zij verantwoording af van haar groeiend geloof in de menselijke mogelijkheden.

Haar hyperintelligente en sensitieve geest ontworstelt zich aan de machten die op haar ondergang uit zijn. Zij schrijft haar dagboek en ontsteekt er een licht mee voor zichzelf en zoveel jaren later voor honderd duizenden anderen. De voorstelling ‘Een eigen Melodietje’ laat op indringende wijze zien dat vrijheid nog altijd niet vanzelfsprekend is. En dat er een moment in onze geschiedenis is geweest waarin wij allemaal niet in vrijheid konden leven. Zo ook voor Etty Hillesum. Maar door haar grote geestkracht kon zij zichzelf in die tijd vrij schrijven. ‘Met mijn regie probeer ik die geestelijke vrijheid voelbaar te maken’, aldus regisseur Marijke Kots.

De voorstelling wordt gespeeld door toneelvereniging J.J.Cremer en duurt ongeveer 45 minuten.
Spelers: Jeannette Kluit, Ans Windhorst, Mady Eldering, Hans Kluit en Willem Padt.
Regie: Marijke Kots
Dans: Sandra van der Gouw, Frank Gombault en Richard Frisart
Muzikale Begeleiding: Tineke en Joseph Vlaar.

'Een eigen Melodietje' wordt gespeeld op dinsdagavond 2 mei (aanvang 19:30 uur) in de Kleine Vermaning (Postlaan 16, Heemstede). Toegang vrij, collecte na afloop.

 


Dit is één van onze activiteiten in het kader van 'HAARlem 2023 - Jaar van de Vrouw'.  

'Een eigen Melodietje' wordt gespeeld op dinsdagavond 2 mei (aanvang 19:30 uur) in de Kleine Vermaning (Postlaan 16, Heemstede). Toegang vrij, collecte na afloop.

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon