actueel
1 / 1

Columnwedstrijd ‘Wie is Eva?’

Fotogalerie De Gang organiseert een columnwedstrijd met als thema ‘ Wie is Eva?’ De columnwedstrijd is de start van het door De Gang uitgeroepen Jaar van de Vrouw: HAARlem 2023. In dit jaar zal in De Gang uitsluitend werk te zien van vrouwelijke fotografen en zullen er, onder andere, lezingen en sprekersdiners georganiseerd worden rondom de exposities die dat jaar te zien zullen zijn.

HAARlem 2023 start op 13 januari 2023 met de fototentoonstelling 'Eva, Sara en Hanna, Vrouwen van de wereld’, een samenwerkingsproject met het Bijbels Museum. Het thema van de expositie is sterke vrouwen in de bijbel. Beeldend kunstenaar Caroline Waltman toont foto’s van hedendaagse vrouwen wereldwijd die personages zouden kunnen zijn uit een bijbelverhaal.

‘Wie is Eva?’
Met dit thema wil  foto-expositieruimte De Gang schrijvers uitdagen om hun eigen antwoord op deze vraag te formuleren. Eva kan een vriendin zijn, een moeder, de eerste vrouw, de verleidster of misschien wel de schrijver zelf. Hoe breed het thema geïnterpreteerd wordt, is aan de schrijver zelf.

Praktische informatie
- De jury bestaat uit de leden van de Culturele Commissie van De Gang.
- De winnaar ontvangt een boekenbon t.w.v. 100 euro.
- De inzendtermijn loopt tot 15 december 2022. Met inzending van de column gaat de schrijver akkoord met publicatie van de column in diverse media.
- De column mag een maximale lengte hebben van 400 woorden.

Inzendingen o.v.v. Column Eva naar: info@fotogaleriedegang.nl

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk.

Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van Doopsgezind Haarlem. 

Openingstijden: zondag en maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur (ook toegankelijk via De Wereld van Jansje).

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon