actueel
17 september 2022
1 / 1

Het geluid van protest

Jos Wienen en Daan van Rijsbergen openen Vredesweek Haarlem

Protestliederen of protestsongs zijn over vele onderwerpen gemaakt. Niet alleen over de machthebbers of tegen de oorlog, maar over onderdrukking in alle verschijningsvormen. Van politiegeweld tot de macht van videoclips tot betonpaaltjes. Daan van Rijsbergen geeft een staalkaart van de vele protestsongs uit de muziekgeschiedenis, op zaterdagavond 17 september.

Van Rijsbergen is producer, manager, platenbaas en vooral muziekliefhebber. Vanuit die ervaring en passie neemt hij de bezoekers mee langs de geschiedenis van protestsongs. Van voor de hand liggende artiesten als John Lennon en Doe Maar tot en met minder bekende ‘protestzangers’ als Pink en Skik. Uiteraard zijn de nummers waarover hij vertelt ook te horen, via tape, video én live. De avond vormt de opening van de Vredesweek in Haarlem en vindt plaats in het kerkgebouw van Doopsgezind Haarlem aan de Frankestraat (aanvang 20:00 uur). Burgemeester Jos Wienen zal de avond openen, en daarmee de aftrap geven voor de Vredesweek.

De Vredesweek loopt van 17 t/m 25 september en is een landelijk initiatief van vredesorganisatie PAX. In het hele land worden activiteiten worden georganiseerd rondom het thema ‘Generatie Vrede’. Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

In Haarlem worden geeft de Antonius Gemeenschap in samenwerking met diverse partners invulling aan de Vredesweek. Onder meer door Doopsgezind Haarlem, Stem in de Stad, SportFever, Haarlem Effect en het COC Haarlem. Meer informatie en het hele programma vind je hier op onze site.

Datum en tijd: 17 september 2022, 20:00 uur (deur open 19:30 uur).
Ingang: Frankestraat 24, Haarlem.
Toegang gratis, consumpties alleen per pin. Aanmelden is niet nodig.

Dit is één van de activiteiten in het kader van de Vredesweek. Voor het volledige programma: klik hier.

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VE Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon