actueel
1 / 1

Opening expositie: Bloed en honing

De Balkan als spiegel voor Europa

In de jaren negentig van de vorige eeuw viel Joegoslavië op gewelddadige wijze uiteen. Er ontstonden zeven nieuwe landen en talloze nieuwe grenzen. In de foto-expositie Bloed en honing gaat Nicole Segers op zoek naar de betekenis van deze grenzen. Ze verbeeldt de wereld van gewone mensen met een buitengewone geschiedenis. Mensen die dromen, vechten, angstig zijn, worstelen met hun lot, met de versplintering van hun wereld, een gevaar dat ook elders in Europa samenlevingen bedreigt. 

In vaak poëtische beelden laat ze in haar foto’s de sporen van de gescheiden werelden zien: de vlaggen, kruisen en minaretten, de kreten op de muren, mensen die elkaar via graffiti en symbolen op de muren boodschappen toeschreeuwen, de granaatinslagen en kapotte huizen. De geïsoleerde levens. De grenzen zijn overal en meestal onzichtbaar aanwezig: of het nu de kersverse landsgrenzen zijn of de vele  grenzen die dwars door gemeenschappen en landen heenlopen. Maar niets is eenduidig want ondanks tragedie en stilstand, gaat het leven door en is er ook hoop en troost.

U bent van harte welkom op de feestelijke opening en bij de boekpresentatie van het gelijknamige boek. Iva Bicanic opent de expositie. Zij is traumapsycholoog en presentator van de tv-serie De Tranen van Tito.

De opening vindt plaats op zaterdag 15 april, de tentoonstelling is vervolgens t/m 9 juli te zien in Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43 in Haarlem.

De opening vindt plaats op zaterdag 15 april, de tentoonstelling is vervolgens t/m 9 juli te zien in Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43 in Haarlem.

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon