actueel
1 / 1

Terugblik op de Buitendag 2022

Het was weer een groot succes: de jaarlijkse Buitendag. Deze wordt georganiseerd voor alle leden en vrienden van de Doopsgezinde Gemeente te Haarlem van 70 jaar en ouder. Marijke de Jong was als deelnemer aanwezig en schreef een verslag van de activiteit.

‘Sinds een paar jaar word ik uitgenodigd voor de Buitendag in restaurant Groenendaal. Altijd een verrassing wat de diaconessen nu weer hebben bedacht.  Zoals altijd word je begroet bij binnenkomst en begeleid naar de kapstok. Het was mooi weer en dus was ik op de fiets want de afstand van mijn huis naar Groenendaal is zelfs te lopen. 

Het welkom werd gedaan door Alex Noord, met een verhaal van Toon Tellegen. Het programma bestond uit een theaterconcertje door altvioliste Esyher Apituley, die niet alleen speelde maar ook vertelde: over haar viool, de plaats van de altviool in een orkest en over de stukken die ze speelde. Bijzonder was een stuk dat ze op drie manieren speelde, waarna ze aan het publiek vroeg welke hen aansprak en waarom. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de persoon zelf. 

Het waren geen lange stukken die ze speelde. Ze begon met Bach en heeft daarna nog verschillende andere stukken gespeeld. Na een korte pauze liet ze ook een piano meedoen, nadat de technische problemen waren opgelost met de recorder, met dank aan Paul Misset. Hoewel het dus via een recorder ging, was het alsof de piano in de zaal stond. Het publiek was volgens mij zeer geboeid. Ook werd er een modern stuk gespeeld, met veel temperament gespeeld. Omdat Esyher dit goed inleidde, was je toch geboeid. Het geheel liep een beetje uit, maar dat vond niemand erg. Wat een leuke vondst om zo iemand op te laten treden!

Het eten was heerlijk en volgens mij was de stemming ook prima, ieder had genoeg tijd om bij te praten met mensen die je een tijd niet gezien had. Ik zat naast twee personen die voor het eerst de Buitendag meemaakten en dit ook heel bijzonder vonden.  Dit was hun eerste kennismaking met de doopsgezinde kerk en daar had ik dus veel over te vertellen, maar we hebben natuurlijk ook over andere dingen gepraat.

Kortom: een zeer geslaagde bijeenkomst, waarvan ik denk dat het tot een van de goede tradities hoort van onze doopsgezinde kerk!’

Marijke de Jong

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VE Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon