actueel
1 / 1

Terugblik op de Vakantieweek

In oktober stond de jaarlijkse ‘vakantieweek’ van onze gemeente weer op het programma. Het werd een gezellige en sfeervolle herfstweek. Deelnemer Charlotte Schreuder deelt in haar verslag enkele impressies en hoogtepunten.

Wat een voorrecht om weer met de ouderen naar Steenwijk te mogen gaan om daar met elkaar een kleine week bijeen te zijn. Tot nu toe werd deze reis altijd in de zomer gevierd, maar de herfsttijd was een mooie ervaring, met andere kleuren en ander weer. Het is dankzij het initiatief van Anna en Sybout van der Meer en hun team dat de vakantieweek-traditie kon worden voortgezet, waarvoor we ze zeer dankbaar zijn.

Het thema was ‘Verandering’ en daar konden we meteen mee aan de gang: andere chauffeur, andere data, andere groepssamenstelling en zo nog wat nieuwe dingen. Het regende een beetje toen 23 enthousiaste deelnemers, geholpen door 6 teamleden met pak en zak de bus beklommen aan het begin van ons avontuur.

oals ieder jaar was deze week weer tot in de puntjes voorbereid en doordacht. Kennismaken onderweg, mededelingen over het programma, iets lekkers waar Anna of Pleun mee langskwamen, verhalen van chauffeur Fred die, net als Rinze vorige jaren, leuk commentaar gaf over dingen onderweg. We werden ontvangen met een lunchmaal en verkenden daarna onze kamers en het terrein. In iedere kamer stond een klein potplantje met welkomgroet van ons team begeleiders.

Hierna begon het programma zich te ontvouwen: een rustige en mooi vesper op zondagmiddag, een boeiend verhaal over de geschiedenis van Fredeshiem en de omgeving, door Sybout. Een excursie naar het Loo in Apeldoorn. En een verhaal van Johan over scouting, waarvoor hij zelfs een speciaal shirt had aangetrokken. Het uitje naar Het Loo viel enigszins in het water door teveel regen en te weinig ruimte, want het was erg druk en de kamers binnen tamelijk donker. Maar we kregen een heerlijk maal voorgeschoteld en toen was de nattigheid gauw vergeten. Elke ochtend liep het team zingend door de gang om ons te wekken. Zij zongen in canon: van de opgang der zon tot aan hare nedergang zij de naam van de Heer geloofd. Prachtig!

Traditiegetrouw was er ochtendgymnastiek, onder leiding van Daniël, en ‘s middags tafelversiering maken met Pleun, waarvoor we buiten blad en takjes gingen zoeken. De huiskamer zag er vrolijk uit met al die herfstbladeren en eikels en zaden. En laat ik de jaarlijkse quiz niet vergeten! Pleun had daar veel werk van gemaakt met een mooi resultaat, er werd levendig gediscussieerd in iedere groep welk antwoord het best kon worden gegeven.

Op Urk lag een boot klaar om ons over het IJsselmeer mee te nemen. Leuke verhalen van de kapitein, mooi weer zodat we ook op het dek konden rondkijken, een heerlijke lunch, en natuurlijk weer genoeg gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. De laatste avond galadiner en bonte avond. Verhalen, gedichten, zang en blokfluit en een feestelijk maal met vuurwerk in het toetje. Wat een verwennerij allemaal.

Voor alle goede gaven Heer, zij U de dank en eer. Tot volgend jaar!

Tekst: Charlotte Schreuder

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VE Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon