agenda
t/m 8 oktober
1 / 1

Foto-expositie: As long as we just live

Op 24 februari 2022 valt Rusland Oekraïne binnen. Bijna vijf miljoen mensen op de vlucht. Twee miljoen binnen Oekraïne, en drie miljoen mensen gaan de grens over. Ook drie vriendinnen uit de Oekraïense stad Kharkiv (Alona, Diana en Tatjana) besluiten het geweld te ontvluchten en komen in Nederland terecht. Vanwege de plotselinge toestroom van mensen doet de overheid een oproep aan particulieren om Oekraïners tijdelijk thuis op te vangen.

Daarop wordt de doopsgezinde pastorie in Heemstede aangepast tot een opvanglocatie waar Alona, Diana en Tatjana en hun gezinnen een tijdlang kunnen wonen. Tijdens het eerste jaar volgt Anke de levens van de drie vriendinnen van nabij. Terwijl zij hun leven hier opbouwen, is hun telefoon nooit ver weg. Het is een vitale verbindingslijn met achtergebleven familie en met nieuwsbronnen uit hun geboorteland.

In de huidige expositie in Fotogalerie De Gang biedt Anke van der Meer de bezoekers een uniek kijkje in het leven van Alona, Diana en Tatjana. Dit doet zij aan de hand van portretten, documentairebeelden en tekstberichten. Toegang is gratis. De expositie is te bekijken t/m 8 oktober.

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk.

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon