agenda
12 december | 20:00 uur
1 / 1

Barnaart: een restauratieverslag

Ann-Katrin Adolph, architect bij Vereniging Hendrick de Keyser en verantwoordelijk voor de restauratie van huis Barnaart, ontving in 2018 de Lieven de Key Penning voor het uitstekende restauratieresultaat. Een dergelijk project legt een aanzienlijke verantwoordelijkheid bij de betrokken vakmensen.

In de praktijk zie je dat terug in de vele onderzoeken gedaan door historici, architecten en specialisten. Denk aan onderzoek naar kleuren, stoffen en lijsten. Voor de restauratie van het begin negentiende-eeuwse Huis Barnaart in Haarlem was het nodig om ‘spreekwoordelijk’ in het hoofd van architect Abraham van der Hart te kruipen om zijn ontwerpopvattingen te kunnen reconstrueren.

Op maandag 12 december houdt Ann-Katrin Adolph hier een lezing over in de doopsgezinde kerk Haarlem, ingang Frankestraat 24.

De familie Barnaart vluchtte, net als veel andere doopsgezinde Vlamingen, rond 1600 vanwege religieuze conflicten vanuit Vlaanderen naar Haarlem. Daar nam de familie al snel een vooraanstaande positie in binnen de stad, waarvan nog altijd veel sporen terug te zien in stad en streek. Eén van de meest zichtbare daarvan is het fraaie 19e -eeuwse stadspaleis Huis Barnaart aan de Nieuwe Gracht.

Leden van Historische Vereniging Haerlem en van Doopsgezind Haarlem, vrijwilligers van huis Barnaart en leden van de geschiedenistafel van de Sociëteit Vereeniging betalen 5 euro, introducees 7,50 euro. Aanmelden kan via dit formulier. Koffie, thee en andere drankjes kunnen op de avond zelf uitsluitend per pin worden afgerekend.

Aanmelden voor deze lezing kan via dit formulier

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VE Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon