agenda
12 januari | 9:45-11:45 uur
1 / 1

Schrijfmeditatie

Al schrijvend even stilstaan bij momenten uit je eigen leven. Je gaat met andere ogen naar je dagelijks leven kijken en je weet je weer verbonden met wat er voor jou toe doet. Dat is de insteek van deze schrijfmeditatie, die wordt georganiseerd door Stadsklooster Haarlem.

Inhoud
De bijeenkomst begint met een gedicht of inspirerende tekst en een moment van stilte. Daarna volgt een korte schrijfopdracht naar aanleiding van het thema van die ochtend. Het schrijven gaat als vanzelf. De deelnemers krijgen handvatten aangereikt waarmee het moeiteloos gaat. Herinneringen komen in geuren en kleuren terug. Ook het voorlezen van je eigen tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. Bij/na het luisteren wordt geen commentaar op elkaars teksten gegeven. Het programma wordt vaak afgesloten met een dichtvorm. Schrijven gebeurt met de hand, met pen en papier. Schrijfervaring is niet nodig om deel te nemen.

Aanvangstijd
De schrijfmediatie wordt regelmatig gehouden, iedere ochtend is los te volgen, telkens is er een ander thema. Vanaf 9.45 uur staat de deur open, zodat iedereen een fijne plek kan uitkiezen in de ruimte en even kan 'landen'. De bijeenkomst starten om 10.00 uur, de deur gaat dan dicht (kom dus op tijd). Kosten voor deelname bedragen 10 euro - mensen met een Haarlem – of ZandvoortPas kunnen gratis aan deze activiteit deelnemen. Er is plaats voor maximaal 10 personen, reserveren is dan ook noodzakelijk. Dit kan via de website van het Stadsklooster.

Begeleiding
De begeleiding ligt in handen van Susanne Gijsbers. Na haar studie (communicatiewetenschap UvA) werkte Susanne als redacteur en journalist voor verschillende bladen. Portretten en levensverhalen werden haar terrein. Ze interviewde veel mensen over persoonlijke onderwerpen. Onderwerpen die mensen na aan het hart liggen. De fascinatie voor levensverhalen leidde haar uiteindelijk naar de opleiding tot biografisch coach en autobiografisch schrijfcoach. Tegenwoordig geeft ze individuele coaching in persoonlijke ontwikkeling en zingeving en cursussen autobiografisch schrijven met groepen.

Over het Stadsklooster
Stadsklooster Haarlem laat je de stad als klooster ervaren. Met een breed scala aan activiteiten op het gebied van bewustwording, zingeving en spiritualiteit op een heleboel verschillende plekken in de stad. Telkens staan de pijlers stilte, aandacht en schoonheid hierin centraal.

(fotografie: Jaap Kroon)

De bijeenkomst starten om 10.00 uur, de deur gaat dan dicht (kom dus op tijd). Kosten voor deelname bedragen 10 euro - mensen met een Haarlem – of ZandvoortPas kunnen gratis aan deze activiteit deelnemen.Reserveren via de website van het Stadsklooster.

twitterfacebook

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon