terugblik De Gang

Carolien Sikkenk

BOLD

Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die hun haar hebben verloren. Driekwart van deze vrouwen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen hebben de auto-immuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert. Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies bijzonder ingrijpend. Zij kunnen het ervaren als het verlies van een deel van hun vrouwelijkheid. Met deze fotoserie wil Carolien een ander beeld scheppen. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar: gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Deze vrouwen zijn niet alleen ‘bald’, maar vooral ‘BOLD’. Aan deze foto-expositie zal een fotoboek worden gekoppeld dat aan alle ziekenhuizen in Nederland zal worden aangeboden. Dit fotoboek is ook bij fotogalerie De Gang te koop.

Fotografie is altijd een passie geweest van Carolien en zij heeft het geluk gehad om van die passie haar beroep te maken. Het vak heeft ze geleerd aan de Fotoacademie in Amsterdam en daarna heeft ze diverse masterclasses op het gebied van portret- en reclamefotografie gevolgd. Haar fotografiewerk wordt onder andere ingezet als promotiefoto’s voor vele artiesten, organisaties, merken en magazines. Met het thema van deze expositie kwam ze in aanraking via haar zus, werkzaam bij Sikkenk Haarspecialisten in Haarlem. In die zaak komen veel vrouwen, die wegens een ziekte een haarwerk zoeken.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt met hulp van: Stichting Ziekenverpleging in de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem, MSD, Stichting Roparun, Gallery Color, Sikkenk Haarspecialisten, webdesignstudio 7EN20.nl, Kantoordeloor, A Piece of Kris, Koopmans' drukkerij en Fairy Tattoo.

onze locaties

Haarlem
Grote Vermaning
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 532 18 83
mail ons
route

-

Heemstede
Kleine Vermaning
Postlaan 16
2101 VH Heemstede
023 528 60 36
mail ons
route

anbi | privacy | colofon